Over deze wijn
Vinificatie Details
Begin oktober geoogst, gevolgd door alcoholische gisting in gesloten roestvrijstalen tanks met zachte dop-irrigator gedurende 21 dagen. De hele partij werd gerijpt in Roemeense en Franse eikenhouten vaten van 225 liter, waar de wijn de malolactische gisting voltooide. Na 17 maanden werd de wijn gebotteld met minimale filtratie. Tot slot maanden gerijpt op de fles voordat hij op de markt werd gebracht.
Smaak
Zoete neus van zwart rijp fruit, donkere chocolade en vanille. De smaak is rijk, zacht, fluwelig, met hints van droge pruimen, koffie, chocolade en tabak. De tannines zijn zoet maar stevig, wat deze wijn een lange levensduur geeft.
Food pairing suggesties
Combineer met rijke, umami-rijke gerechten. Een perfect geblakerde Gruyèreburger, een pizza met champignons met een pittige tomatensaus of een gemarineerde ribeye steak. Of kies voor stevige keuzes, zoals gestoofde korte ribben of stroganoff met champignons. De diepe umami-smaken vullen het hartige profiel van de wijn aan, waardoor de weelderige bessenessence centraal staat.
Serveertemperatuur
Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 16-18°C.