Over deze wijn
Vinificatie Details
De 4 variëteiten zijn afzonderlijk gevinifieerd, alcoholische gisting in roestvrijstalen gesloten tanks met zachte dop-irrigator gedurende 14-21 dagen bij 27-29°C. Het sap werd 4 à 5 keer per dag over de schil gepompt gedurende 10-15 minuten. Vrije-loopsap en perssap ondergaan afzonderlijk alcoholische en malolactische gisting. De rassen gaan afzonderlijk 12-18 maanden in nieuwe of tweede keer gebruikte eiken vaten. De beste vaten werden geselecteerd om de blend te creëren.
Smaak
Rijke aroma's van rijp zwart fruit, gedroogde pruimen en krenten. Smaak van fluweelachtig fruit, marmelade, karamel en pure chocolade in de afdronk. De afdronk is lang, met hints van tabak en vanille.
Food pairing suggesties
Serveer bij lamsvlees, gegrild kalfsvlees en wild, maar ook bij kaas of pure chocolade.
Serveertemperatuur
Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 16-18°C.