Artisan - Tamaioasa Romaneasca (Droog)

Druivensoort: Tamaioasa Romaneasca, een Roemeense druivensoort

Alcohol (vol%): 13.4

Suiker g/l: 5.18

Aciditeit g/l: 6.12

12,50 €

Over deze wijn

Vinificatie Details 

De druiven worden ontsteeld en licht gekneusd, gevolgd door 6 - 8 uur schilcontact in de gesloten pers bij 8˚C. Vrije-loopsap wordt geïnoculeerd met een neutrale gist en alcoholische gisting vindt plaats in roestvrij staal, gedurende een periode van 14 dagen. Dit bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 13-14 °C.

Smaak

Intense smaken van vlierbloesem, perziken en rijpe peren. De smaak wordt benadrukt door een explosie van aroma's, van wierook tot roze pompelmoes.

Food pairing suggesties

Best geserveerd bij Aziatisch, Libanees, Indiaas eten.

Serveertemperatuur

Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 8-10°C.