Artisan - Tamaioasa Romaneasca (Zoet)

Druivensoort : Tamaioasa Romaneasca, een Roemeense druivensoort

Alcohol (vol%): 11.2

Suiker g/l: 55.2

Aciditeit g/l: 5.81

12,95 €

Over deze wijn

Vinificatie Details 

De druiven worden ontsteeld en licht gekneusd, gevolgd door 6 - 8 uur schilcontact in de gesloten pers bij 8˚ C. Vrije-loopsap wordt geïnoculeerd met een neutrale gist en alcoholische gisting vindt plaats in roestvrij staal, gedurende een periode van 14 dagen. Dit bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 13-14 °C.

Dit is de enige dessertwijn van Budureasca, gemaakt van late oogstdruiven, alleen in de goede jaren van suikeraccumulatie.

Smaak

Heerlijke aroma's, tonen van vlierbloesem, basilicum en tropisch fruit. De smaak heeft een heerlijke honingzoetheid, rijk en evenwichtig door een goede zuurtegraad.

Food pairing suggesties

Serveren bij gebak en zoetigheden, of bij zoete Aziatische gerechten.

Serveertemperatuur

Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 6-8°C.