Karakter - Cabernet Sauvignon

Druivensoort: Cabernet Sauvignon 

Alcohol (vol%): 14.8

Suiker g/l: 6.42

Aciditeit g/l : 5.69

Eiken houtlagering: 12 maanden

12,95 €

Over deze wijn

Vinificatie Details 

De druiven werden half september geoogst. Alcoholische gisting in gesloten tanks met zachte dop-irrigator, langdurig contact met de huid gedurende 21 dagen. Malolactische gisting en rijping in Roemeense eikenhouten vaten.

Smaak

Expressief met een neus van zwart fruit en subtiele eiken hints. Fluweelachtig en zacht in de mond, met zoete tannines en aanhoudende afdronk met complexe aroma's van tabak, koffie en kruiden.

Food pairing suggesties

Deze wijn is een uitstekende keuze bij gekruid eten, kalfs- en lamsvlees, pastrami of belegen kaas.

Serveertemperatuur

Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 16-18°C