Nomad - Cabernet Sauvignon

Druivensoort: Cabernet Sauvignon

Alcohol (vol%): 14.10

Suiker g/l: 4.84

Aciditeit g/l : 5.50

Eiken houtlagering : Frans eiken duigen

8,95 €

Over deze wijn

Vinificatie Details 

Begin oktober geoogst. Alcoholische gisting vindt plaats in een statische roestvrijstalen tank. Maceratie gedurende 7 dagen bij 27°-28°C; elke 3-4 uur een paar minuten pompen. Malolactische gisting in roestvrij staal. Twee maanden rijping op Frans eiken duigen.

Smaak

Aroma's van cassis, bramen en wilde kruiden, specerijen. Smaak van donker fruit, fluwelig in de mond. Zachte tannines aangevuld met vanilletoetsen van eikenhout.

Food pairing suggesties

Serveer bij elke biefstuk, rundvlees, varkensvlees of zelfs fazant en kalkoen. Een uitstekende keuze voor kazen die "à la française" worden geserveerd, aan het einde van de maaltijd.

Serveertemperatuur

Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 16-18°C