Over deze wijn
Vinificatie Details
Na een zorgvuldige oogsting werden deze 5 klonen van de Franse Chardonnay-druif geperst en koud neergezet, met 2-3 uur huidcontact om tropische smaken en aroma's te extraheren. Er werden zowel neutrale als aromatische giststammen gebruikt. Dit, gecombineerd met koele fermentatietemperaturen, zorgt ervoor dat zowel de aroma's als de frisheid van de wijn behouden blijven. Verschillende percelen werden op gistdroesem gelaten om malolactische gisting te ondergaan, terwijl andere onmiddellijk op het rek werden geplaatst. Vervolgens werden de wijnen gemengd en voorzichtig verfijnd, voordat ze werden gebotteld.
Smaak
Explosieve neus van geel fruit, ananas, peer en meloen. Vol en romig, met een rijke smaak, gevolgd door hints van vanille en boter.
Food pairing suggesties
Een uitstekende keuze voor gerechten met witte saus, kreeft en kalkoen.
Serveertemperatuur
Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 8-10°C.