RED Artisan

Druivensoort: Feteasca Neagra , Merlot, Cabernet Sauvignon

Alcohol (vol%): 14.4

Suiker g/l: 6.60

Aciditeit g/l: 5.35

Eiken houtlagering: 12 maanden

12,95 €

Over deze wijn

Vinificatie Details 

De druiven zijn per variëteit gefermenteerd in roestvrijstalen verticale fermentoren, gedurende 14-21 dagen. Om rijke kleuren en zachte tannines uit de druivenschillen te halen, werden de vaten tijdens de fermentatieperiode dagelijks elke 3 uur gedurende 5 minuten gepompt. Na persing en malolactische gisting werd de wijn verplaatst naar geroosterde Roemeense eiken vaten.

Smaak

Elegant en zijdezacht met rijp rood fruit en bosvruchten, tabak en donkere chocolade.

Food pairing suggesties

Het beste geserveerd met kalkoen- of ganzenvlees, varkensvlees of wild.

Serveertemperatuur

Deze wijn wordt het best geserveerd op een temperatuur van 16-18°C